top of page

Transformational prayer ministry (TPM)

Transformational Prayer is een gebeds- en coachvorm die ontwikkeld is door dokter Ed Smith uit Amerika.

We weten allemaal dat je gedachten voor een groot deel bepalen hoe je je voelt en hoe je je gedraagt.

In de Bijbel staat in het boek Romeinen hoofdstuk 12 vers 2: '...wees hervormd door de vernieuwing van uw denken...'. In het Engels staat er '...be transformed by the renewal of your mind...'.

Transformatie komt wanneer je anders gaat denken. Ik kan anders gaan denken met mijn intellect, maar dat brengt nog geen transformatie voort. Pas als ik echt geloof wat ik denk, dus als mijn intellectueel weten een weten vanuit het hart wordt, pas dan ben ik getransformeerd en gedraag ik mij ook anders.

 

Deze transformatie kan ik meestal niet zelf teweeg brengen. Ik doe mijn best, denk positieve gedachten, maar echt geloven dat dat ook zo is? Ik probeer mezelf telkens te conformeren aan dat wat goed is en waar is en juist, maar meestal slaag ik daar maar niet of nauwelijks in. 

 

Het is namelijk zo dat de waarheid mij vrij maakt en mij transformeert. Echte transformatie is de verandering die God in mijn leven brengt.

Met Transformational Prayer sporen we de overtuiging op die jou belemmert om tot je bestemming te komen. We nodigen God uit om jou te vertellen wat Hij over die belemmerende overtuiging te zeggen heeft. Op het moment dat je dat van Hem hoort, komt deze waarheid diep in je hart binnen. Het is dan niet meer alleen verstandelijke kennis, maar wordt een hartsweten.

 

En die transformatie brengt de 'vruchten van de Geest' voort: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, hulpvaardigheid en zelfbeheersing. (Zie Galaten 5:22.)

Meer informatie
Lees meer over TPM op de website van dr. Ed Smith.

Ik wil graag een
gratis eerste gesprek

bottom of page